Begin juni heeft de officiële opening plaatsgevonden van het bankkantoor 3.0 van ABN AMRO aan het Sandbergplein in het Stadshart van Amstelveen.

 

Het nieuwe kantoor bevindt zich aan de buitenzijde van het Stadshart, naast het Cobra-museum. In dit duurzaam gebouwde kantoor kunnen klanten een door ABN AMRO nieuw ontwikkelde kantoorformule in de praktijk ervaren. Het nieuwe kantoor in het Stadshart is een pilot-kantoor waar ABN AMRO nieuw bedachte oplossingen en technologieën uitprobeert. Het kantoor heeft daarom een flexibele opzet.

Issos heeft, in samenwerking met Koppes Bouwkunde, de volledige verbouwing en inrichting voor haar rekening genomen, van betonnen casco tot het schitterende eindresultaat.

Bij de verbouwing zijn overal in het pand energiebesparende maatregelen genomen. Ook is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Deze circulaire aanpak levert mooie dingen op. Zo loopt men het kantoor bijvoorbeeld binnen over een vloermat van tuftdoek, gemaakt van lege PET-flessen en gerecyclede garen van o.a. Urker visnetten en zijn de wandpanelen gemaakt van oude pallets uit heel Europa. De isolatie die is toegepast in de metalstud scheidingswanden bestaat voor 100% uit gerecycled, Nederlands papierafval. De vloeren van het kantoor lagen eerder in gym- en turnzalen in heel Nederland. De vrijhangende plafondeilanden zijn bekleed met naaldvilt van 40% Herdwick wol en 60% wol van Texel. Het Amstelveense kantoor heeft energielabel A.

Zowel op de beneden- als aangebrachte bovenverdieping zijn diverse kantoren en spreekruimten ingericht, vaak transparant en geschikt voor diverse overleggen. Daarnaast zijn er verschillende werkplekken, geschikt voor meer privacy gevoelige werkzaamheden. Een imposante maatwerktrap van gepoedercoated blank metaal verbindt de beide etages.

De buitenzijde van het kantoor bestaat uit metershoge glazen panelen, waardoor er een mooie natuurlijke lichtinval is. Het hele kantoor ademt dan ook licht, lucht, comfort en professionaliteit.