Onlangs hebben wij de centrale hal van het ABN AMRO kantoor aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost heringericht. Dit kantoor is de op één na grootste vestiging van ABN AMRO.

 

Voor de centrale hal produceerden en plaatsten wij een balie van warmgebogen Solid Surface. In het hart van deze balie is een displaykast geplaatst, voorzien van gebogen, glazen ruiten. In deze display worden op dit moment diverse antieke spaarpotten tentoongesteld. Aan weerszijden van de balie zijn geperforeerde schuifpanelen geplaatst, bekleed met PET-vilt. In de centrale achterwand is ruimte gemaakt voor de originele maquette van het gebouw, waarmee destijds het bouwproces van start is gegaan. Een LCD-scherm met klantgerichte informatie, ontbreekt hier uiteraard ook niet.
Wanneer de schuifpanelen aan weerszijde van de balie worden uitgeschoven, ontstaat aan de achterzijde een lesruimte waar wij eveneens een internettafel plaatsten. Deze ruimte wordt met name gebruikt voor het “onboarden” van nieuwe medewerkers.
Daarnaast hebben wij hier, in samenspraak met de cateraar, de Espressobar ingericht. Deze bar, waar naast uitstekende koffie diverse gezonde snacks en dito maaltijden verkrijgbaar zijn, is uiterst functioneel opgezet. De look-and-feel is die van het Bankshop 3.0 concept, waarin duurzaamheid en circulariteit van de gebruikte materialen key is. Zo is de centrale bar vervaardigd van FSC gekeurd triple massief Douglas met een micro toppingblad. Bestaande standaard  koelelementen zijn verantwoord ingebouwd. Ook is de Espressobar modulair opgebouwd; op ieder moment te demonteren en (deels) te hergebruiken.
Dit project is een samenwerking geweest van Frijters Architecten, Strukton, Engie, Legian, AVEX  en Issos.