Onlangs hebben wij de renovatie en herinrichting van het kantoorgebouw van ABN AMRO Hypotheken in Amersfoort afgerond. Onze inzending op de aanbesteding van ABN AMRO  is als beste beoordeeld door de bank.

Uitgangspunt bij dit project is de  bouwkundige renovatie en herinrichting geweest van zes etages van het kantoorpand aan de Computerweg.

In bouwteamverband zijn we van start gegaan met de renovatie van de centrale entree. Diverse toiletgroepen zijn gerenoveerd, waaronder toiletten voor mindervaliden. Brandwerende wanden en deuren zijn op diverse locaties geplaatst. Naast de bouwkundige werkzaamheden plaatsen wij hier eveneens een geheel nieuwe receptie- en ontvangstbalie.

Eveneens op de parterre hebben wij voor het bedrijfsrestaurant een professionele bedrijfskeuken geplaatst en ingericht. Wij hebben dit gerealiseerd in het kader van de overstap van ABN AMRO en haar cateraar naar een duurzaam cateringconcept. Grote delen van het bestaande interieur zijn hergebruikt in de nieuwe inrichting. Veel aandacht is uitgegaan naar het duidelijk scheiden van de diverse afvalstromen. Het resultaat is een duurzame en multifunctionele ruimte met een modern karakter.

De complete koel- en ventilatiesystemen in het pand zijn vervangen en de verlichting op de diverse etages is vervangen door groene verlichting. Daarnaast hebben wij de brand- en ontruimingsinstallaties vervangen.

Tenslotte hebben wij diverse etages gerenoveerd, ten behoeve van het Yello concept van ABN AMRO, waardoor ze geschikt zijn geworden voor circa 650 werkplekken. Verspreid over diverse etages plaatsten wij daarnaast multifunctioneel koffie-, afval- en printermeubilair.

Al met al is deze renovatie en herinrichting een veelomvattend en uitdagend project geweest. Onze vakmensen, samen met de overige leden van het Bouwteam, Frijters Architecten, S2h-Ingenieurs en het Yello team van de bank, hebben hier met passie en kunde aan gewerkt.