Begin maart hebben wij samen met onze bouwpartners de verbouwing en herinrichting van de ABN AMRO locatie op Dam 2 in Amsterdam afgerond.

 

De vestiging van ABN AMRO bevindt zich op een zeer markante locatie in het Amsterdamse stadshart. De wens van ABN AMRO was het kantoor, dat veel bezocht wordt door internationale klanten en expats, een meer internationale uitstraling te geven.

Wij hebben hier behalve verschillende interieurelementen ook de bouwkundige werkzaamheden verricht. De totale bouwperiode bedroeg slechts drieënhalve week!
De werkzaamheden hebben in twee fases plaatsgevonden op zowel de begane grond, 1e als 2e verdieping. Vloeren zijn uitgevlakt en plafonds aangepast of opnieuw geplaatst. De technische installatie is vervolgens ook door ons aangepast aan de nieuwe situatie.

Vervolgens zijn er op de etages diverse overlegruimtes gecreëerd, vaak voorzien van circulaire elementen (o.a. wandbekleding van hergebruikt pallethout). Ook zijn enkele ruimten ingericht voor het beeldbankieren van de bank voor zowel adviseur als klant. Veel meubilair uit andere ABN AMRO vestigingen is hier opnieuw ingezet.
Verder produceerden en plaatsten wij kasten in de pantry en diverse inbouwkasten. Ook hebben wij een koffiemeubel geproduceerd dat mogelijk op uitgebreide schaal in vestigingen geplaatst gaat worden.
Met name de presentatieruimte op de 2e etage is een ware eyecatcher. Hier worden, met uitzicht op Dam en Paleis, internationale klanten op de hoogte gebracht van bankieren in Nederland. Het plafond is verwijderd, en er is gekozen om de installaties in het zicht te laten. De bestaande constructie-vloer is in RIJKS-groen afgewerkt. Het schilderwerk in het verdere kantoor is uitgevoerd in RIJKS-kleuren.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met ABN AMRO en Koppes Bouwkunde.