Medio juni hebben wij een nieuwe afzuiginstallatie in onze productiehal in gebruik genomen. In de voortdurende zoektocht naar energiezuiniger en efficiënter werken, hebben wij een volgende stap gezet.

Voor de afvoer van zaagafval van het machinepark hebben wij gekozen voor een geavanceerde torenfilter van Holtrop & Jansma, type ODFT-188. Deze installatie heeft een capaciteit van maar liefst 22.500m³/uur.

De compacte installatie is geheel computer gestuurd. De onderdruk in het filter wordt continue gemonitord. Afhankelijk hiervan worden de verschillende afzuigventilatoren bij- of afgeschakeld. Zo wordt de gewenste afzuigcapaciteit afgestemd op de vraag vanuit het machinepark. Dit resulteert in een aanzienlijke energiebesparing.

Daarnaast is de installatie beduidend stiller en heeft deze een betere aansluiting op de externe restafval container.NIEUWS OVERZICHT

Lees hier het laatste nieuws over Issos! Aan welke projecten werken we op dit moment? Aan welke projecten gaan we werken? Welke projecten hebben we weer succesvol afgerond? Kortom, wat speelt er aan de Molenvlietweg in Aalsmeer?

Lees alle nieuwsberichten