MVO

Bij Issos is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) geen afdeling, maar al sinds de oprichting in 1992 een mentaliteit.

Het maatschappelijk belang van duurzaam werken gaat ons allemaal aan. Voor nu, maar zeker voor komende generaties. Issos onderneemt vanzelfsprekend concrete acties voor een beter milieu, gezonde medewerkers en betrokkenheid bij onze omgeving. Wij voeren een preventief gezondheidsbeleid, hebben een inclusief personeelsbestand en zijn maatschappelijk betrokken met verschillende initiatieven.

Duurzaam en circulair

Ieder kwartaal meten wij de impact van genomen duurzaamheidsmaatregelen op onze bedrijfsvoering.

Hierdoor krijgen wij antwoord op en inzicht in de gevolgen van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Op basis van deze informatie nemen wij beslissingen over de inrichting onze toekomstige bedrijfsvoering, strategie en kansen. Onderstaande maatregelen hebben wij inmiddels genomen:

  • Zonnepanelen op dak productiehal
  • Uitbreiding elektrisch wagenpark
  • Bedrijfsvoertuigen die tenminste aan de Euro –VI of Euro-6 norm voldoen
  • Ingebruikname warmtepomp installatie
  • Energiezuinige afzuiginstallatie in productiehal
  • Minder papiergebruik door digitalisering
  • Toner, cartridge inname door gespecialiseerde verwerker
  • Gebruik van non-toxische bevestigings- en schoonmaakmiddelen

Op basis van deze metingen zetten stellen wij onze bedrijfsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit voortdurend scherper.

Verantwoord ontwerpen

Vaak werken wij met toonaangevende architecten en vormgevers al samen in de ontwerpfase van een project. Wij delen inzichten en opvattingen op het gebied van duurzaam bouwen en inrichten, ieder vanuit onze expertise. Wij kennen elkaars kwaliteiten, verwachtingen en werkwijzen. Dit maakt de samenwerking tijdens projecten bijna organisch.

Omdat het ontwerp en de realisatie van een project zo eensgezind tot stand komen, kunnen onze opdrachtgevers vertrouwen op een excellente uitvoering, op tijd en binnen budget.

Verantwoord inkopen

Omdat wij de kringloop van materialen willen sluiten, is het zeer belangrijk om het meeste te halen uit de herbruikbaarheid van grondstoffen en producten.

Onze visie op duurzaam werken delen wij daarom met onze leveranciers en onderaannemers. Sterker nog, zij worden hierop door ons geselecteerd. Wij werken uitsluitend met NEN-en ISO 14001 gecertificeerde partijen die onze visie op MVO onderschrijven.

Twee van onze leveranciers van duurzaam plaatmateriaal zijn Founding Partner van Inside/Inside, hèt online platform dat inzichtelijk maakt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Bij iedere materiaalkeuze staan hergebruik- recycle- en composteerbaarheid voorop.

Verantwoord produceren

Wij voorzien al ons (maatwerk)meubilair van een Materialenpaspoort.  Hierdoor zijn alle onderdelen van het object te onderscheiden naar herkomst, samenstelling en milieu-impact.

Dit stelt ons in staat om aan het begin van het productieproces al maatregelen te nemen en afspraken te maken inzake het duurzame hergebruik of  duurzame verwerking aan het einde van de gebruikscyclus. Zo min mogelijk materiaal blijft als onbruikbaar afval over.

Als bedrijf dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de bedrijfsvoering heeft uitgerold, streven wij de balans na tussen People, Planet en Profit.  Bij onze inkoop letten wij bijvoorbeeld niet alleen op de prijs, maar ook op de effecten hiervan op het milieu en de sociale aspecten.

Wij zijn ervan overtuigd dat MVO de basis legt voor economische continuïteit en voortbestaan op langere termijn.

Lees onze MVO beleidsverklaring:

Issos MVO beleidsverklaring

certificeringen

Onze certificeringen op dit gebied, ISO 9001, FSC (sinds 2006) en VCA**, voeren wij dan ook vanzelfsprekend. Ook rapporteren wij onze inspanningen op het gebied van MVO in het MVO-register.

Daarnaast zijn wij sinds 1998 een SBB erkend leerbedrijf en lid van de Koninklijke CBM, branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie.