Over Issos

Historie

In drie decennia van
interieurmontage naar complete high-end interieurprojecten

Issos is in 1992 van start gegaan in Utrecht als eenmansbedrijf gespecialiseerd in de montage van winkelinterieurs. Vanuit de Decimalaan zette Herman Bosvelt in Nederland en daarbuiten uiteenlopende winkelconcepten neer en installeerde hij benzinestationsketens. Gaandeweg vroegen opdrachtgevers hem steeds vaker naar maatwerkmeubilair en -interieurs. Issos Interieurbouw was een feit.

In 1998 zijn wij verhuisd naar een groter bedrijfspand aan de Zomerdijk in IJsselstein, nabij Utrecht. Hier zijn onze meubelmakers direct aan de slag gegaan met het zeer geavanceerde machinepark. Computergestuurde CNC-machines vereisten scholing voor hen en de werkvoorbereiders. Onze opdrachtgevers waardeerden onze vakkundigheid, betrokkenheid en resultaatgerichtheid. Hierdoor kreeg Issos, naast montagewerkzaamheden, in toenemende mate opdrachten voor de realisatie van complete interieurinrichtingen en productie van maatwerkmeubilair. Uitbreiding van het team en machinepark was daarom aan de orde. De omvang van onze werkzaamheden is meegegroeid met de zich gestaag uitbreidende groep toonaangevende opdrachtgevers. We hebben gewerkt aan prachtige projecten met beperkte omvang, maar zijn in toenemende mate gevraagd voor omvangrijke projecten voor grote ondernemingen en instellingen, zoals banken, ministeries, onderwijsinstellingen en luchthavens.

Begin 2012 liepen wij weer tegen de grenzen van onze productielocatie in IJsselstein aan. Op dat moment deed zich een uitgelezen kans voor: de overname van een volledig uitgerust interieurbouwbedrijf in Aalsmeer. Na een minimale verbouwing hebben wij onze almaar toenemende werkzaamheden daar voortgezet. Door de weer grotere behuizing hebben wij de productiemogelijkheden kunnen uitbreiden en perfectioneren. In de productiehal van ruim 1400 m2  en op kantoor werken wij hier aan de projecten van onze opdrachtgevers.

Ons bedrijf opereert in het middelpunt van grote economische bedrijvigheid;  het nationale en internationale bankwezen, grote financiële en publieke instellingen, Metropoolregio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Amsterdam Airport Schiphol. Van hieruit werken wij voor opdrachtgevers in binnen-en buitenland.
Destijds was Issos één van de eerste interieurbouwbedrijven in Nederland dat een computergestuurde CNC-machine inzette in de productie. De meest recente (2019) aanschaf voor het machinepark is een volledig computergestuurde afzuiginstallatie. De gewenste afzuigcapaciteit is afgestemd op de vraag vanuit het machinepark. Dit resulteert in een aanzienlijke energiebesparing.

Met ons state-of-the-art machinepark, ervaren en toegewijde team en onze uitzonderlijke aanpak is Issos helemaal klaar voor de toekomst!

Onze expertises

Drie decennia expertise en innovatie in maatwerk interieurprojecten

Start een project

Over Issos

De kern van ons bedrijf is het bouwen van interieurs. Zo zijn we in 1992 ook van start gegaan; voor Kantoren en banken, Luchthavens, Overheidsinstellingen, Onderwijs, Retail & Leisure. Onze interieurs vallen op door de excellente technische uit- en afwerking. Opdrachtgevers kunnen met iedere interieurwens bij ons terecht. Wij kunnen en gaan dan ook heel ver .....

Realiseert Issos ook verbouwingen op de interieurprojecten?

Dat doen we zeker! Wij hebben immers de aannemer in eigen huis. Wij weten als geen ander dat inrichtingsprojecten vaak om bouwtechnische keuzes en aanpassingen vragen. Of wij (ver)bouwen eerst en richten dan in. Opdrachtgevers zijn bij ons van casco tot met turn key volledig ontzorgd! Een solide partner voor (ver)bouw en inrichting!

Wat onderscheidt de projecten van Issos?

Onze projecten onderscheiden zich door de excellente technische uit- en afwerking. Zij staan hierom ook bekend in de markt. Wij gaan meestal verder dan opdrachtgevers van ons verwachten. Ons kwaliteitsmanagement is gericht op het continu verbeteren van processen en producten, het creëren van ruimte voor innovatie, groei en ontwikkeling.

Levert Issos projecten altijd op binnen budget en volgens planning?

Voordat wij aan onze projecten beginnen is het voor alle stakeholders glashelder wat de afspraken zijn. Met een goedgeorganiseerde kickoff-sessie zorgen onze projectleiders dat de kaders van het project in tijd en geld voor alle betrokkenen helder zijn. Wij bewaken de KPI's en maken de voortgang meetbaar. Onze communicatie gedurende het project is eenduidig naar alle stakeholders. Hierdoor komen onze opdrachtgevers nooit voor (vervelende) verrassingen te staan.

Welke partijen werken graag samen met Issos en waarom?

Veel opdrachtgevers benaderen ons rechtstreeks. Onze jarenlange ervaring spreekt voor zich. Daarnaast werken wij veelvuldig samen met (grote) aannemers- en bouwbedrijven, gerenommeerde (interieur)architectenbureaus, projectontwikkelaars en -bureaus. Zij waarderen  onze werkwijze en de kwaliteit van ons maatwerkmeubilair. Zij laten de binnenwereld van gebouwen graag aan Issos over!

Waarom is Issos expert op het gebied van "beveiligde omgevingen"?

Al decennia realiseert Issos interieurs en maatwerkmeubilair in omgevingen met zeer strenge veiligheidsvoorschriften. Denk hierbij aan luchthavens en overige grensovergangsgebieden, bankkantoren, ambassades en ministeries. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid om in deze gebieden te mogen werken. Ook beperken zij de verstoring van het primaire proces bij opdrachtgevers tot het minimum.

Contact opnemen

Over Issos