De werkwijze van Issos

Een gezonde balans tussen People, Planet en Profit.
Voor nu en de komende generaties

Bij Issos is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) geen afdeling, maar een mentaliteit. Het maatschappelijk belang van duurzaam werken gaat ons allemaal aan. Voor nu, maar zeker voor komende generaties.

Issos onderneemt vanzelfsprekend concrete acties voor een beter milieu, gezonde medewerkers en betrokkenheid bij onze omgeving. Wij voeren een preventief gezondheidsbeleid, hebben een inclusief personeelsbestand en zijn maatschappelijk betrokken met verschillende initiatieven.

Als bedrijf dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de bedrijfsvoering heeft uitgerold, streven wij een gezonde balans na tussen People, Planet en Profit. Onze leveranciers en (onder)aannemers zijn hierop geselecteerd.

"Bij onze inkoop letten wij bijvoorbeeld niet alleen op de prijs, maar ook op de effecten hiervan op het milieu en de sociale aspecten. Wij kopen zoveel mogelijk lokaal in. Wij produceren onze interieurelementen waar mogelijk zonder verlijming. Hierdoor zijn deze demontabel en remontabel, geschikt voor een langere gebruiksduur. De bijgeleverde materiaalpaspoorten maken hergebruik en recycling eenvoudiger en inzichtelijk".

Lees onze MVO beleidsverklaring:

Issos MVO Beleidsverklaring

Wij zijn ervan overtuigd dat MVO de basis legt voor economische continuïteit en voortbestaan op langere termijn.

Onze certificeringen, ISO 9001, FSC (sinds 2006) en VCA**, voeren wij dan ook vanzelfsprekend. Ook rapporteren wij onze inspanningen op het gebied van MVO in het MVO-register. Daarnaast zijn wij sinds 1998 een SBB erkend leerbedrijf en lid van de Koninklijke CBM, branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie.

MVO register
FSC; verantwoord houtgebruik
ISO 9001
VCA **
SBB Leerbedrijf
CBM

Ieder kwartaal meten wij de impact van genomen duurzaamheidsmaatregelen op onze bedrijfsvoering. Hierdoor krijgen wij antwoord op en inzicht in de gevolgen van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Op basis van deze informatie nemen wij beslissingen over de inrichting van onze toekomstige bedrijfsvoering, strategie en kansen. Onderstaande maatregelen hebben wij inmiddels genomen:

  • Zonnepanelen op dak productiehal
  • Uitbreiding elektrisch wagenpark
  • Bedrijfsvoertuigen die tenminste aan de Euro –VI of Euro-6 norm voldoen
  • Ingebruikname warmtepomp installatie
  • Energiezuinige afzuiginstallatie in productiehal
  • Minder papiergebruik door digitalisering
  • Toner, cartridge inname door gespecialiseerde verwerker
  • Gebruik van non-toxische bevestigings- en schoonmaakmiddelen

Op basis van driemaandelijkse metingen scherpen wij onze bedrijfsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit voortdurend aan.

Onze expertises

Drie decennia expertise en innovatie in maatwerk interieurprojecten

Start een project

Over Issos

De kern van ons bedrijf is het bouwen van interieurs. Zo zijn we in 1992 ook van start gegaan; voor Kantoren en banken, Luchthavens, Overheidsinstellingen, Onderwijs, Retail & Leisure. Onze interieurs vallen op door de excellente technische uit- en afwerking. Opdrachtgevers kunnen met iedere interieurwens bij ons terecht. Wij kunnen en gaan dan ook heel ver .....

Realiseert Issos ook verbouwingen op de projecten?

Dat doen we zeker! Wij hebben immers de aannemer in eigen huis. Wij weten als geen ander dat inrichtingsprojecten vaak om bouwtechnische keuzes en aanpassingen vragen. Of wij (ver)bouwen eerst en richten dan in. Opdrachtgevers zijn bij ons van casco tot met turn key volledig ontzorgd! Een solide partner voor (ver)bouw en inrichting! Hier komt ruimte voor het antwoord van een veelgestelde vraag

Wat onderscheidt de projecten van Issos?

Onze projecten onderscheiden zich door de excellente technische uit- en afwerking. Zij staan hierom ook bekend in de markt. Wij gaan meestal verder dan opdrachtgevers van ons verwachten. Ons kwaliteitsmanagement is gericht op het continu verbeteren van processen en producten, het creëren van ruimte voor innovatie, groei en ontwikkeling.Hier komt ruimte voor het antwoord van een veelgestelde vraag

Levert Issos haar projecten altijd op binnen budget en volgens planning?

Voordat wij aan onze projecten beginnen is het voor alle stakeholders glashelder wat de afspraken zijn. Met een goedgeorganiseerde kickoff-sessie zorgen onze projectleiders dat de kaders van het project in tijd en geld voor alle betrokkenen helder zijn. Wij bewaken de KPI's en maken de voortgang meetbaar. Onze communicatie gedurende het project is eenduidig naar alle stakeholders. Hierdoor komen onze opdrachtgevers nooit voor (vervelende) verrassingen te staan.Hier komt ruimte voor het antwoord van een veelgestelde vraag

Welke partijen werken graag samen met Issos en waarom?

Veel opdrachtgevers benaderen ons rechtstreeks. Onze jarenlange ervaring spreekt voor zich. Daarnaast werken wij veelvuldig samen met (grote) aannemers- en bouwbedrijven, gerenommeerde (interieur)architectenbureaus, projectontwikkelaars en -bureaus. Zij waarderen  onze werkwijze en de kwaliteit van ons maatwerkmeubilair. Zij laten de binnenwereld van gebouwen graag aan Issos over!ier komt ruimte voor het antwoord van een veelgestelde vraag

Waarom is Issos expert op het gebied van "beveiligde omgevingen"?

Al decennia realiseert Issos interieurs en maatwerkmeubilair in omgevingen met zeer strenge veiligheidsvoorschriften. Denk hierbij aan luchthavens en overige grensovergangsgebieden, bankkantoren, ambassades en ministeries. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid om in deze gebieden te mogen werken. Ook beperken zij de verstoring van het primaire proces bij opdrachtgevers tot het minimum.

Contact opnemen

Over Issos