Financiële instelling Amsterdam

Projectdetails

Opdrachtgever

Financiële instelling Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Expertise

Kantoren en banken

Onlangs hebben wij de inrichting van het HQ van een financiële instelling afgerond. Het kantoor is gevestigd in een voormalig pakhuis uit de 16de eeuw in het oude centrum van Amsterdam.

Projectdetails

Opdrachtgever

Financiële instelling Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Expertise

Kantoren en banken

Financiële instelling Amsterdam

De gehele etage is ingericht met uiteenlopend hoogwaardig maatwerkmeubilair. Hiermee is een prettige mix van “business and pleasure” ontstaan voor zowel concentratie en ontspanning. Bij binnenkomst word je verrast door een chique entree waar de wanden en het plafond geheel zijn uitgevoerd in zwarte hoogglans panelen voorzien van LED-strips. Een warm welkom.

Bij het binnenlopen van de open ruimte bevindt zich over de gehele breedte een volledig gestoffeerde akoestische wand wat meteen huiselijk aanvoelt en rust creëert. De bogen zijn in lijn met het monumentale exterieur van het pand.

In het hart van de ruimte is een acht meter lange kastenwand geplaatst met een koffiebar op de kopse kant. De kastenwand is geheel uitgevoerd in vingerprint-loos HPL en fungeert als divider tussen gang en kookeiland. Het blad van het kookeiland bestaat uitgeheel naadloos verlijmd Hi-Macs. Daarin zijn een inductiekookplaat en een biertap voor de VRIJMIBO verwerkt.

In de diverse gangen zijn imposante plafondhoge kasten gemonteerd waarvan één dient als museum waar decennia oude randapparatuur is tentoongesteld. Een ander mooi detail is een geheel akoestische wand van geperforeerde panelen van eiken fineer met daarachter concentratie ruimtes die geheel zijn bekleed met PET-velt.  

De monumentale status van het pand heeft gezorgd voor uitdagingen, zowel in het ontwerp als in de uitvoering. Echter, de uitvoering van het ontwerp is door het vakmanschap en de toewijding van onze meubelmakers en -monteurs, ook nu weer tot ieders tevredenheid verlopen.

Contact opnemen

Start ook een project

Vergelijkbare projecten

Toon alle projecten