Gemeentehuis Den Helder

Projectdetails

Opdrachtgever

Gemeente Den Helder

Locatie

Den Helder

Expertise

Overheid

Het stadslandschap van Den Helder heeft altijd een rijke nautische geschiedenis uitgestraald. Met de verhuizing van het gemeentehuis naar de voormalige marinewerf Willemsoord wordt deze traditie voortgezet. Maar achter deze historische muren heeft Issos voor een moderne transformatie gezorgd.

Projectdetails

Opdrachtgever

Gemeente Den Helder

Locatie

Den Helder

Expertise

Overheid

Gemeentehuis Den Helder

In Gebouw 72, ooit een zeilmakerij uit 1949, heeft Issos het interieur naar een hoger niveau getild. De burgemeesterskamer kreeg een nieuwe look, en de koffiecorners op elke verdieping stralen nu warmte en comfort uit. Een bijzondere vermelding verdienen de akoestische wandpanelen, die zijn ontworpen in lijn met de originele gevel van het gebouw. Bovendien integreerde Issos 268 lockers naadloos met de wandbetimmering, waardoor ze praktisch en esthetisch zijn in hun functie.

Gebouw 66, een monumentale mastenloods uit 1826, heeft dankzij Issos nu een interieur dat zowel de neoclassicistische stijl respecteert als moderne flair toevoegt. Het hart van dit gebouw, de centrale hal, wordt nu gedomineerd door een opvallende receptiebalie die naadloos past bij de historische achtergrond. De raadszaal, met zijn indrukwekkende spanten en open structuur, is een ander hoogtepunt. Centraal hierin staat een op maat gemaakte ovale raadstafel, vakkundig gelast uit staal en afgewerkt om zijn natuurlijke kleur te behouden, wat herinnert aan een droogdok.

De combinatie van geschiedenis en modern design maakt dit project bijzonder, en bij Issos zijn we er trots op deel uit te maken van deze transformatie.

Contact opnemen

Start ook een project

Vergelijkbare projecten

Toon alle projecten