Herinrichting F en G pieren Schiphol gereed

Projectdetails

Opdrachtgever

Amsterdam Airport Schiphol

Locatie

Amsterdam

Expertise

Luchthavens

Onlangs heeft Issos de herinrichting van de F en G pieren op Schiphol afgerond.

Projectdetails

Opdrachtgever

Amsterdam Airport Schiphol

Locatie

Amsterdam

Expertise

Luchthavens

Herinrichting F en G pieren Schiphol gereed

Medio 2018 zijn we gestart met de herinrichting van de D, E, F en G pieren van Schiphol. Deze prestigieuze opdracht is Issos gegund na het winnen van de aanbesteding Upgrade Pieren Seating, Maatwerk. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Schiphol Group en DUS Architects. De basis voor de Upgrade is het One Space Concept. Door de verschillende schalen en functies heen krijgen de non-Schengen pieren van de luchthaven dezelfde look & feel. Een nieuw, open gebied waar de reiziger kan “waden en browsen”.

Uitstraling en materiaal In verband met het duurzame en groene karakter van de herinrichting is gekozen het maatwerkmeubilair uit te voeren in met name speciaal vervaardigd terrazzo.  Het resultaat voldoet uitstekend aan de gewenste uitstraling en overige eisen. De groene touch is nu niet alleen zichtbaar op de F-pier, maar ook op de G-pier. Hier bevindt zich onder andere een met terrazzo beklede leestafel waarin vijf verschillende plantensoorten staan. Andere groen elementen die terug te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld de planten verwerkt in het interieur en de akoestische wandpanelen. Het door Issos geleverde maatwerkmeubilair bestaat onder andere uit:

  • 200m² akoestische wandpanelen;
  • ruim 30 stand alone TV meubels; voor beeldschermen met vlucht informatie, nieuwsberichten en weerberichten;
  • ruim 80 stuks meubilair; zitbanken, sta-, lees- en werktafels met geïntegreerde elektrische oplaadpunten;
  • 3 specials meubilair; hoge sta- en zittafels met een 3D gravering.

Ook bijzonder aan dit project is dat het geheel aan airside (beveiligd gebied) wordt uitgevoerd; dit geeft een extra dimensie aan de uitvoering, maar levert geen enkel probleem. Wij zijn immers expert op het gebied van werken in beveiligde omgevingen. Op dit moment werken wij hard aan de herinrichting van de D en E pieren van de luchthaven. Deze zullen dezelfde look en feel als de F en G pieren krijgen. Naar verwachting ronden wij de D-pier eind 2019 af. Wij verwachten de E-pier medio 2020 op te leveren. Ook hiervan houden wij u natuurlijk op de hoogte …...

Contact opnemen

Start ook een project

Vergelijkbare projecten

Toon alle projecten