Herinrichting OBA Oosterdok voltooid

Projectdetails

Opdrachtgever

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Locatie

Amsterdam Oosterdok

Expertise

Overheid

Begin dit jaar hebben wij een omvangrijk en eervol project in Amsterdam afgerond; het produceren, leveren en installeren van divers maatwerkmeubilair aan de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) voor de vestiging aan de Oosterdokskade (OBA Oosterdok).

Projectdetails

Opdrachtgever

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Locatie

Amsterdam Oosterdok

Expertise

Overheid

Herinrichting OBA Oosterdok voltooid

Tien jaar na de opening is OBA Oosterdok aangepast aan het veranderende gebruik van het gebouw. Er was behoefte aan meer studieruimtes, voor zowel groepen als individuele leerders. Voor bijna iedere etage van het 9 etages tellende gebouw hebben wij nieuw maatwerkmeubilair geproduceerd en daar geplaatst.

Zo plaatsten wij op de Jeugdafdeling in het "souterrain" afsluitbare vitrinekasten met glazen panelen en volledig ronde stripboeken meubels. Jonge lezers kunnen hier aan zowel de binnen- als buitenzijde (strip)boeken uitzoeken.

Wij produceerden en plaatsten op de parterre receptie- en bewakingsbalies in Hi-Macs. Hier plaatsten wij ook uitgebreid zitmeubilair, voorzien van blauwstalen en decoratieve wandelementen. Blikvanger bij binnenkomst is een groot meubel in Hi-Macs waarin door uitgekiende samenwerking tussen interieurbouw en techniek, de boekinname volledig automatisch verloopt.

Voor het OBA Café vervaardigden wij een groot bar- en wandmeubel, alsook uitgiftemeubilair, tijdschriftkasten, diverse balies en copycorners.

Voor de Ronde Zaal (Harry Mulish zaal) op de tweede etage produceerden en plaatsten wij een halfronde zittribune in notenhout.

Wij produceerden en plaatsten op de overige etages (o.a. in het Huis van Alle Talen)boeken- en vitrinekasten in eiken, zakelijke werkplekken, tafels, diverse podia en garderobemeubilair.

Last but not least hebben wij de foyer van het OBA Theater op de 7e etage opnieuw ingericht met banken, (verrijdbaar)barmeubilair en een imposant en afsluitbaar barmeubel.

Dit project is een samenwerking geweest tussen Jo Coenen Architects & Urbanists, Arcadis, OBA en Issos.

Contact opnemen

Start ook een project

Vergelijkbare projecten

Toon alle projecten