Aula Vrije Universiteit Amsterdam

Projectdetails

Opdrachtgever

Heddes Bouw & Ontwikkeling

Locatie

Amsterdam

Expertise

Onderwijs en Cultuur

De Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft de afgelopen zomer een grote renovatie ondergaan. Het doel was een duurzame en flexibele zaal die ook geschikt is voor het geven en volgen van onderwijs.

Projectdetails

Opdrachtgever

Heddes Bouw & Ontwikkeling

Locatie

Amsterdam

Expertise

Onderwijs en Cultuur

Aula Vrije Universiteit Amsterdam

In opdracht van Heddes Bouw en Ontwikkeling en naar ontwerp van OTH Architecten hebben wij hier diverse bouwkundige en interieurprojecten gerealiseerd.

Er zijn onder andere nieuwe stoelen geplaatst, de audiovisuele middelen zijn vernieuwd en het podium is opgeknapt. Een gebruikersgroep heeft de nieuwe en eigentijdse kleuren bepaald. De verlichting was al vernieuwd: de gehele Aula is nu voorzien van duurzame LED-verlichting.

Daarnaast hebben wij in de Aula, in theater opstelling met bijna 1000 zitplaatsen, alle treden verbreed en verlengd. Hierdoor is de gewenste betere rolstoel toegankelijkheid bereikt. Ook de parket- en tapijtvloeren hebben wij geheel vernieuwd.

Dit project is onder grote tijdsdruk gerealiseerd. De Aula, als onderdeel van het academische hart van de VU, moest voor de start van het nieuwe academische jaar op 1 september 2022 weer beschikbaar zijn. En dat is gelukt!

Wij wensen studenten, medewerkers en bezoekers goede en interessante bijeenkomsten in deze moderne en comfortabele Aula!

Eerder dit jaar hebben wij ook het Auditorium van de VU gerenoveerd; zie onze website. vu auditorium

Fotografie: Too van Velzen

Contact opnemen

Start ook een project

Vergelijkbare projecten

Toon alle projecten