Historie

1992 Utrecht

Issos is in 1992 van start gegaan in Utrecht als eenmansbedrijf gespecialiseerd in de montage van winkelinterieurs. Vanuit de Decimalaan zette Herman Bosvelt in Nederland en daarbuiten uiteenlopende winkelconcepten neer en installeerde hij benzinestationsketens. Gaandeweg vroegen opdrachtgevers hem steeds vaker naar maatwerkmeubilair en -interieurs.

Issos Interieurbouw was een feit.

2012 Aalsmeer

In het voorjaar van 2012 zijn we verhuisd naar ons huidige bedrijfspand aan de Molenvlietweg in Aalsmeer.

Door de weer grotere behuizing hebben wij de productiemogelijkheden kunnen uitbreiden en perfectioneren. In de productiehal van ruim 1400 men op kantoor werken wij hier aan de projecten van onze opdrachtgevers.

Ons bedrijf opereert in het middelpunt van grote economische bedrijvigheid;  het nationale en internationale bankwezen, grote financiële en publieke instellingen, Metropoolregio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Amsterdam Airport Schiphol. Van hieruit werken wij voor opdrachtgevers in binnen-en buitenland.

Destijds was Issos één van de eerste interieurbouwbedrijven in Nederland dat een computergestuurde CNC-machine inzette in de productie. De meest recente (2019) aanschaf voor het machinepark is een volledig computergestuurde afzuiginstallatie. De gewenste afzuigcapaciteit is afgestemd op de vraag vanuit het machinepark. Dit resulteert in een aanzienlijke energiebesparing. Wederom een duurzame investering.

Met ons state-of-the-art machinepark, ervaren en toegewijde team en onze uitzonderlijke aanpak is Issos helemaal klaar voor de toekomst!

“Waarom moeilijk doen als het samen kan?”

1998 IJSSTELSTEIN

In 1998 zijn wij verhuisd naar een groter bedrijfspand aan de Zomerdijk in IJsselstein, nabij Utrecht.

Hier zijn onze meubelmakers direct aan de slag gegaan met het zeer geavanceerde machinepark. Computergestuurde CNC-machines vereisten scholing voor hen en de werkvoorbereiders.

Onze opdrachtgevers waardeerden onze vakkundigheid, betrokkenheid en resultaatgerichtheid. Hierdoor kreeg Issos, naast montagewerkzaamheden, in toenemende mate opdrachten voor de realisatie van complete interieurinrichtingen en productie van maatwerkmeubilair. Uitbreiding van het team en machinepark was daarom aan de orde.

De omvang van onze werkzaamheden is meegegroeid met de zich gestaag uitbreidende groep toonaangevende opdrachtgevers. We hebben gewerkt aan prachtige projecten met beperkte omvang, maar zijn in toenemende mate gevraagd voor omvangrijke projecten voor grote ondernemingen en instellingen, zoals banken, ministeries, onderwijsinstellingen en luchthavens.

Begin 2012 liepen wij weer tegen de grenzen van onze productielocatie in IJsstelstein aan. Op dat moment deed zich een uitgelezen kans voor: de overname van een volledig uitgerust interieurbouwbedrijf in Aalsmeer. Na een minimale verbouwing hebben wij onze almaar toenemende werkzaamheden daar voortgezet; het pand is weer meegegroeid met het bedrijf.