Interieur watervilla

Projectdetails

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Noord Holland

Expertise

Overig

Issos werkt aan talloze uiteenlopende interieurprojecten. Zo werden wij begin 2022 gevraagd voor een wel heel bijzonder project: de totale afbouw en inrichting met maatwerk meubilair van een imposante woonark.

Projectdetails

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Noord Holland

Expertise

Overig

Interieur watervilla

Deze woonark is als casco gebouwd in Friesland door Spruyt Waterwoningen. Op verzoek van de opdrachtgever hebben wij de woonark daar volledig afgebouwd en ingericht.

De inrichting is gerealiseerd naar ontwerp van ENZO Architectuur N Interieur. 

Vervolgens is de woonark door Hoekstra Binnenvaart Transport over het water naar haar definitieve ligplaats gebracht; een plek erg dierbaar voor de opdrachtgever. Dit was geen sinecure, aangezien de ark al ingericht was en dus behoorlijk diep lag. Zo moest een circa 400 meter lange sloot worden uitgebaggerd.

 De woonark bestaat uit een parterre en souterrain; dit laatste is grotendeels onder de waterspiegel gelegen.

Op de parterre bevinden zich een eetgedeelte, keuken en comfortabel zitgedeelte. Hiervoor produceerden en installeerden wij divers maatwerkmeubilair, voornamelijk in eiken en eikenfineer.

De keuken bestaat uit aaneensluitende kastenwanden met o.a. kunstig verwerkte handgrepen. Het wandmeubel dat doorloopt van eet- naar zitgedeelte, wordt alleen onderbroken door de stijlvolle entreehal, met ruimschoots daglicht van bovenaf; ook op uitdrukkelijk verzoek van de opdrachtgever. In deze hal installeerden wij eveneens een garderobe, toilet en maatwerktrap naar het souterrain.

 In het beneden gelegen deel realiseerden wij meerdere slaapvertrekken met en-suite, een ruime walk-in kleedkamer, kantoor- en hobbyruimte en een technische ruimte.

 Door het kleur- en materiaalgebruik en de ingenieuze verwerking, ademt de gehele ark rust, comfort en luxe. De woonark is een uitnodigende watervilla geworden! Het uitzicht op de rondom gelegen boom- en waterpartijen werkt daar zeker aan mee.

 Ook dit project heeft veel gevraagd van het vakmanschap van onze meubelmakers en -monteurs. In vaak beperkte ruimtes is gewerkt tot op de millimeter. Daarnaast is bij de productie en installatie voortdurend rekening gehouden met de balans van de ark. Dit heeft ook gevolgen gehad voor de materiaalkeuze.

 

Contact opnemen

Start ook een project

Vergelijkbare projecten

Toon alle projecten