Monumentaal grachtenpand

Projectdetails

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Amsterdam Centrum

Expertise

Overig

Eind 2022 hebben wij de verbouwing en herinrichting van een achttiende-eeuws Rijksmonument aan de Amsterdamse grachtengordel afgerond.

Projectdetails

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Amsterdam Centrum

Expertise

Overig

Monumentaal grachtenpand

Floor de Voogt architectuur en interieur heeft de bouwkundige verbouwing opgesteld. Cepezed interieurarchitecten tekende voor de interne verbouwing en het interieur.

De monumentale status van het pand, maar ook de locatie, hebben ons bij de verbouwing en inrichting voor uiteenlopende uitdagingen gesteld. Deze zijn echter door ons vakmanschap en goede logistieke planning tot een minimum beperkt gebleven.

Na diverse bouwkundige aanpassingen aan de buitenzijde van het pand is de binnenzijde volledig opnieuw ingedeeld, uiteraard naar geldende en strikte bouwvoorschriften.

De nieuwe indeling beslaat de parterre en vier etages; werkruimte, slaapkamers en badkamer, zithoek, keuken, master bedroom en badkamer, sportruimte en een dakpatio.

Het trappenhuis in het hart van de bovenwoning is gerealiseerd als een compact, verbindend en organiserend meubel. Met de afwerking van eikenfineer rijgt het de tweede verdieping tot en met de zolder visueel aaneen. In dit meubel zijn, al dan niet zichtbaar, zo veel mogelijk andere functies opgenomen. Zo fungeert de buitenkant deels als boekenkast en bevat het een toilet en warmteterugwin-installatie.

Bijzonder aan de trap zelf is dat hij aan de boven- én onderkant is afgewerkt met eikenhout. Het levert een escheriaans beeld op waarin richtingen vervloeien en eindes een begin zijn.

Na de interne verbouwing naar open plan gerealiseerd te hebben, is het nieuwe interieur door ons ingericht met uiteenlopend maatwerkmeubilair. Stilistisch laat het nieuwe interieur zich het beste omschrijven als ‘Japans minimalisme’. Voor het luxueuze interieur zijn uitsluitend high-end materialen gebruikt. Al het meubilair is uniek en tailormade; maatwerk tot op de millimeter.

Wij produceerden en installeerden hier maatwerk meubilair voor o.a. de werkruimte, de slaapkamers en badkamer, de zithoek, keuken, de master bedroom met badkamer inclusief stoomcabine en sauna, de sportruimte en de dakpatio.

Dit unieke project heeft zich regelmatig tot “op de millimeter” bewogen. Het heeft veel gevraagd van het vakmanschap van onze meubelmakers en -monteurs. Het eindresultaat is uitzonderlijk en een groot compliment aan de architecten en ons team. Wij zijn trots onze kwaliteiten als interieurbouwer en aannemer inéén, als "one-stop-shop", ook in dit project weer volledig te hebben kunnen tonen.

 

 

 

Contact opnemen

Start ook een project

Vergelijkbare projecten

Toon alle projecten